Jótékonyság


650 percig zenélt Radics Sándor cimbalomművész a 650 éves városban. Nem csupán rekordot döntött, emberileg is ötösre vizsgázott: a befolyt összeget a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központja és Általános Sebészeti Osztálya részére nyújtotta át a mai nap folyamán.

- "Én is súlyos beteg voltam és azt szokták mondani: jobb adni, mint kapni. Ez nekem már a hetedik jótékonysági akcióm volt. Tavaly a Nagytemplom felújítására félmilliót sikerült összegyűjtenem. Szeretek jótékonykodni, mert meghatódok, amikor valaki örül." - árulta el a művész.


Guinness-rekordra készül Radics Sándor cimbalomművész rekordkísérlete egyben jótékony célú rendezvény, a befolyt összegből a daganatos betegek gyógyítását segíti. 

"A befolyt összeget szinte minden alkalommal helyi szervezetek, alapítványok megsegítésére fordítottam. Többek között jelentős összeget adományoztam a Nagytemplom felújítására, a Juhar utcai iskolának, a Máltai Szeretetszolgálatnak, a Farkas Villának, a megyei kórház koraszülöttosztályának. Egy alkalommal pedig Kecskemét testvérvárosának, Beregszásznak hátrányos helyzetű családjait támogattam a koncert bevételéből." - összegezte Radics Sándor, aki jelenleg a Sasfészekben és a Varga-­tanyán is zenél.


Félmillió forint gyűlt össze Radics Sándor cimbalomművész Gyógyító dallamok címmel a kecskeméti Nagytemplomban szervezett karácsonyi koncertjén. Az összeget a megyei kórház koraszülött részlegének ajánlotta fel. 

2019. december 27-én Gyógyító dallamok címmel szervezte meg tizenkettedik jótékonysági koncertjét Radics Sándor cimbalomművész. Az köztudott volt, hogy a bevételből a megyei kórház koraszülött részlegét kívánják támogatni, a kórház onkológiai központját és sebészeti osztályát korábban már támogató, és nemrégiben súlyos betegségéből felépült cimbalomművész egy 500 ezer forint feliratú táblát emelt fel a sajtótájékoztatón, ahol természetesen a köszönetnyilvánításokon volt a hangsúly.


Radics Sándor cimbalomművész sok világsztárnak játszott már, többek között Gábor Zsazsának, Sylvester Stallone-nak és Arnold Schwarzeneggernek is. Nemrég azonban súlyos betegség érte őt, 28 kemoterápián és 30 sugárkezelésen esett át. Azonban a cimbalomművész elárulta, hogy neki a zene segített túlélni a daganatos betegséget, hiszen számára a zene a létező legjobb gyógymód.

Nézd meg a Mokka videóját! 

(A fenti feliratra kattintva!)


2020.03.17-én felkerült egy videó a facebookra, melyben Radics Sándor a Magyar Ezüst Érdemkereszttel kitüntetett - világhirű cimbalomművész zenél az egyik piac bejáratánál! A legendássá vált videó azóta 1 millió 500ezer megtekintéssel és közel 21 ezer megosztással büszkélkedhet.

Íme egy a videó alatt látható megjegyzés a sok közzül 

"Nincsenek szavak, hogy egy ilyen életpályát befutott művész erre kell kényszerűljön. Véleményem szerint sokkal többre volna méltó, mert ilyet én még nem hallottam. Tökéletes és tiszta hangok, meszólaltatása különböző előadásokban!"

A videó megtekinthető a link gombra kattintva!